Proeven in Groningen

Feelgood foodfilm: Chef

Gratis entree* / Harmonieplein, Oude Kijk in het Jatstraat 26, Groningen / Start film: 22:00 uur / Einde film: 23:45 uur / Geen pauze

Iedereen zit overdekt, dus geen last van eventuele regen!

Aansluitend aan Proeven in Groningen vertoont Zienemaan & Sterren op zaterdag 5 september de smakelijk film Chef van de maker van Iron Man.

*BELANGRIJK: haal je gratis entreebewijs bij de kassa op het middenterrein (open: 5 sept vanaf 13:00 uur). Er is een beperkt aantal zitplaatsen dus wees er snel bij!

Chef gaat over de flamboyante chef-kok Carl Casper (Jon Favreau) die op handen wordt gedragen door zijn keukenpersoneel en restaurantgasten. Wanneer zijn tienjarige zoontje hem aan het twitteren krijgt, ontstaat direct een twitter-fittie met een belangrijke restaurantrecensent. In no-time is @chefcarlcasper trending topic en slaat de vlam in de pan. Casper wordt gedwongen om het over een andere boeg te gooien en hij besluit de haute cuisine te verruilen voor foodtrucks en streetfood.

 

Hoofdrolspeler en regisseur Jon Favreau (regisseur van Iron Man 1 en 2) ging in de leer bij topchefs voor zijn rol als chef Casper. Samen met steracteurs als Scarlett Johansson, Dustin Hoffman en Robert Downey Jr. serveert hij met Chef het ideale tussendoortje in het Groninger Smaakweekend.

Meer openluchtfilms?

Van 11 t/m 13 september organiseert ZIenemaan & Sterren een groots filmfestival op het voormalig Suikerunie-terrein. Lees alles over het filmfestival Zienemaan & Sterren.