Zienemaan & Sterren 2016

Zienemaan & Sterren 2016 was ondanks de regen een fantastische editie! Ruim 1500 bezoekers bezochten de Oude Suikerfabriek en genoten van een uniek filmprogramma en een fijne festivalsfeer. Op zaterdagavond 3 september werd filmmaker Froukje van Wengerden uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Gouden Suikerbiet Filmcompetitie. Haar film Moving Landscapes werd direct op het filmscherm vertoond aan het aanwezige publiek.

Een ander nieuw onderdeel van Zienemaan & Sterren was de kinderbioscoop Zienemini in samenwerking met De Wolkenfabriek. De twee kinderfilms waren volledig uitverkocht en vielen in de smaak bij de jonge filmliefhebbers en hun ouders.

De organisatie kijkt terug op een natte, maar geslaagde editie en is onder de indruk van het Groningse publiek, dat open staat voor een avontuurlijk filmprogramma en zich niet laat weerhouden door wat hemelwater. Tot volgend jaar allemaal!

Vrijdag 2 september: Green Room

Green Room Zienemaan

Zaterdag 3 september: B-movie – Lust & Sound in West-Berlin

 

West Berlin - Zienemaan

Zondag 4 september: Me and Earl and the Dying Girl

Schermafbeelding 2016-07-17 om 21.34.07

Zienemini: de leukste kinderfilms

In samenwerking met de Wolkenfabriek wordt er op zaterdagmiddag 3 september en zondagmiddag 4 september een filmvertoning georganiseerd voor de kleinste filmliefhebbers en hun ouders. Op het programma staan Knoester & Berkelientje (zaterdag 3 sept) en Ernest & Celestine (zondag 4 sept) Tip: blijf na afloop gezellig eten in de Wolkenfabriek! Voor alle info en tickets voor Zienemini klik hier.

Knoester-en-Berkelientje-6-KNOESTER-BERKELIENTJE-01

Gouden Suikerbiet Filmcompetitie

Dit jaar lanceert Zienemaan & Sterren een nieuw programma-onderdeel: de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie. Een wedstrijd waarmee filmmakers uit Noord-Nederland worden uitgedaagd een kortfilm in te sturen en mee te dingen naar de Gouden Suikerbiet. De winnaar ontvangt een vergulde Suikerbiet en een prijs ter waarde van € 500,-. Bovendien wordt de winnende film op zaterdagavond 2 september vertoond aan een groot publiek tijdens het festival. Lees alles over de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie. 

Zienemaan & Sterren Open Air Cinema Groningen 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door: