Zondag 4 september

Me and Earl and the Dying Girl 

Alfonso Gomez-Rejon (VS, 2015) DCP, 105 min, English, NL subtitles

Zondag 4 september / Terrein open: 19:00 uur / Start film: 21:00 uur / DJ Ralf Koopman (VERA/Warhol)

Kaarten aan de deur / Tickets at the door

Puber Greg besteedt bijna al zijn tijd aan het maken van parodieën op klassieke films met ‘co-worker’ Earl. Zijn blik op de wereld verandert nadat hij bevriend raakt met klasgenoot Rachel, bij wie leukemie is vastgesteld. Een grappig, fris en ontroerend verhaal over vriendschap, boordevol referenties naar filmklassiekers. Een pareltje!

High schooler Greg, who spends most of his time making parodies of classic movies with his co-worker Earl, finds his outlook forever altered after befriending a classmate who has just been diagnosed with cancer. A funny, fresh and moving story about friendship and teenage cinephillia. A must see!

 

Greg is een wat dromerige puber die met zijn beste vriend Earl parodieën maakt op filmklassiekers, zoals A Sockwork Orange. Op school heeft hij als missie om niet teveel op te vallen en alle sociale contact te vermijden. Hij is geen lulletje rozenwater, maar ook niet de koning van de klas. Lekker gemiddeld dus en daar voelt hij zich heel goed bij.

Totdat zijn moeder hem verplicht Rachel te bezoeken, een meisje uit zijn klas met leukemie dat wel wat steun kan gebruiken. Ziedaar het vertrekpunt van een Young Adult-film die alles in zich heeft om – in de woorden van Greg – een standaard ‘touching romantic story’ te worden maar die daar gelukkig ver vandaan blijft. Me and Earl and the Dying Girl is juist heerlijk fris en luchtig, met enkele goeie grappen, prettig gestoorde ouders en boordevol referenties naar filmklassiekers. Een film met een fijn verteltempo en die volledig in balans is. Nergens wordt het zoetsappig of sentimenteel en toch weet Me and Earl and the Dying Girl je vol in het hart te raken. Kortom: een pareltje!

De pers over Me and Earl and the dying girl:

Clever take on tragicomic teen narrative”  “very likable film”  The Guardian

“Thoughtful and tender, bursting with mordant humor and energetic camerawork, and acted with merciful intelligence.” The Telegraph

Praktische info en advies

Vragen over stoelen, pinnen, route of regen? Lees hier de praktische info en het goedbedoelde advies.

Questions about chairs, how to get there or what happens when it rains? Please read our practical info and advice here.

 

Meer over Zienemaan & Sterren 2016