meer dan film

Zienemaan & Sterren is meer dan film: vanaf 17 uur welkom

Kom dit jaar ruim op tijd naar het Suikerunieterrein want er is van alles te zien en te beleven. Zienemaan & Sterren is dagelijks vanaf 17:00 geopend.

De betere foodtrucks

Een deel van het bioscoopterrein is omgetoverd tot een knusse horecahoek, waar de originele Hooghoudtcaravan, Donkeys Catering en Jasmijn Catering heerlijke snacks aanbieden, zoals pizzapunten, falafel en broodjes merguez. Cut the Crepe zorgt voor de zoete trek. En voordat je in een relaxt zitkussen ploft, haal je bij de zelfgebouwde Vedett-bar natuurlijk een ijskoude Extra Blond, Extra White of I.P.A.

Voorfilms

i.s.m. GAVA worden twee unieke historische kortfilms over de Suikerunie in de vorige eeuw vertoond. Speciaal voor Zienemaan & Sterren is de container van RebelRebel Hostel omgetoverd tot een knusse ienie-minie bioscoop. Daarnaast zijn elke avond voorafgaand aan de hoofdfilms meerdere kortfilms te zien.

Kunst op het terrein

Junk-artist Ratworks heeft metershoge sculpturen gebouwd die een symbolische toegangspoort van de openluchtbioscoop vormen. Twee stalen bomen die als iconen van ons festival jaarlijks mee zullen groeien met Zienemaan & Sterren.

Het Suikerunieterrein is enorm, maar dankzij een samenwerking met Kunstacademie Minerva wordt de kale vlakte omgetoverd tot een urban tentoonstellingsruimte waar een twintigtal grafische filmposters worden opgehangen. Meerdere filmklassiekers, waaronder Blue Velvet, Psycho en The Shining, krijgen dankzij de creativiteit van studenten Vormgeving Communicatie een verrassende visuele twist.

Een tweede posterexpositie bevindt zich in de centrale hal van de Suikerunie: een selectie van posters van het filmfestival van Cannes. Schitterend grafisch werk – vol filmische verwijzingen – van het legendarische filmfestival.

 

Kortom,

voldoende redenen om ruim op tijd naar Zienemaan & Sterren te komen en je onder te dompelen in een kunstzinnig niemandsland met een ruige look & feel die je in Groningen nergens anders tegenkomt.