nieuws

Openingsavond groot succes

3 september 2016 

De openingsavond van Zienemaan 2016 was een groot succes. Vlak voordat Green Room begon, trok een stevige bui over het Suikerunieterrein, maar dat weerhield de ruim vijfhonderd bezoekers niet om van de film te genieten. Vanavond B-movie: Lust & Sound in West-Berlin ūüôā

Zienemaanensterren2016douwedeboerZienemaanensterren2016douwedeboer1

 

Meer dan vette films

1 september 2016 

Blijf hangen

Nog √©√©n nachtje slapen en dan is de grootste buitenbios van Groningen weer geopend ūüĆô‚ú®¬† Naast een daverend filmprogramma hebben we ook fijne muziek van Jasper Tjoonk (op vrijdag), DJ Ray Koocks (op zaterdag) en DJ Ralf Koopman (op zondag) in de aanbieding. En als klap op de vuurpijl kan je met je Zienemaan-ticket ook gratis naar LOFT in Vera¬†op zaterdag 3 september ūüôā

Zienemaan + Groninger Museum = korting

30 augustus  2016 

WILDEN_ZIENEMAAN_003

Duitsland in de jaren ’80; op z’n zachtst gezegd een bijzondere periode. Gelukkig hebben we de spetterende archiefbeelden uit B-movie: Lust & Sound in West-Berlin nog (aanstaande zaterdag te zien!). EN de legendarische tentoonstelling Nieuwe Wilden van het Groninger Museum die hier perfect bij aansluit.

Op vertoon van je Zienemaan ticket biedt het museum 50% korting. Alleen geldig op aanstaande zaterdag en zondag. Schönes Wochenende!

B-movie: Lust & Sound in West-Berlin
Nieuwe Wilden van het Groninger Museum

Kinderbios Zienemini presenteert kleurplaten

28 augustus  2016 

Maak alvast kennis met Ernest & Célestine en Knoester & Berkelientje door de Zienemini kleurplaten in te kleuren. Print ze uit en bepaal hoe jouw Ernest, Célestine en Knoester er uit komen te zien. Een blauwe tak of een gele beer? Het kan allemaal! Zondag 3 en zaterdag 4 september zie je ze op het grote scherm in de Wolkenfabriek! Veel kleurplezier!

Download hier de kleurplaat van Ernest & Celestine

Download hier de kleurplaat van Knoester & Berkelientje

Meer info en tickets over Zienemini

Alle bromberen en dromerige muisjes opgelet!

25 augustus  2016 

Kinderbioscoop Zienemini presenteert Ernest & Celestine, een schitterend vormgegeven animatie over de onwerkelijke vriendschap tussen beer Ernest en het muisje Celestine. Tussen alle strak vormgegeven Amerikaanse computeranimaties die de bioscoop tegenwoordig overspoelen is deze film een mooie ode aan de ambacht van de losse tekenstijl. Door de vele slimme grapjes ook uitermate geschikt voor volwassen kijkers. Zondagmiddag 4 september weet je dus waar je met je kroost naartoe moet: Zienemini in De Wolkenfabriek!

Meer info en tickets over deze film

9359384e-5ce5-4c60-a112-047a12810636

And the nominees are…

16 augustus  2016 

* Filmcollectief Natte Haring met¬†‘Drie Mensen Vinden een Auto’
* Isma√ęl Lotz met¬†‚ÄėThe Joe Show‚Äô
* Joren Molter met¬†‚ÄėKonijn‚Äô
* Froukje van Wengerden met¬†‘Moving Landscapes’¬†
* Lex Vesseur met¬†‚ÄėHappiness Soap (pilot)‚Äô
¬†–

Van harte gefeliciteerd! Bovengenoemde filmmakers zijn genomineerd voor de allereerste Gouden Suikerbiet Filmcompetitie. De organisatie dankt alle filmmakers voor hun inzendingen. Wie er met de prijs naar huis gaat wordt tijdens Zienemaan & Sterren op zaterdag 3 september bekend gemaakt door de Gouden Suikerbiet jury:

* Kirsten Ruber (directeur Go Short ‚Äď International Short Film Festival Nijmegen)
* Miklós Kiss (docent Film- en Mediastudies aan de RuG)
* Barend de Voogd (filmjournalist en hoofdredacteur Schokkend Nieuws Filmmagazine)

 

Naast het winnen van de felbegeerde prijs wordt de winnende kortfilm direct vertoond op het grote filmscherm. Benieuwd wie er met de vergulde suikerbiet vandoor gaat? Koop je kaarten voor de Zienemaan zaterdag en maak het live mee.

De Gouden Suikerbiet Saga continues

2 augustus  2016 

Dank voor alle inzendingen voor de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie! De termijn om jouw film mee te laten dingen is inmiddels gesloten. Met trots presenteren wij de Gouden Suikerbiet jury:

* Kirsten Ruber (directeur Go Short Film Festival Nijmegen)
* Miklós Kiss (docent Film- en Mediastudies aan de RuG)
* Barend de Voogd (filmjournalist en hoofdredacteur Schokkend Nieuws Filmmagazine)

Zij bepalen welke kortfilm vertoond zal worden op het grote scherm. Benieuwd wie er met de vergulde suikerbiet vandoor gaat? Koop je kaarten voor de Zienemaan zaterdag en maak het live mee.

Zienemini: de leukste kinderfilms

29 juli 2016 

Groot nieuws voor kleine filmliefhebbers! Dit jaar vertonen we de kinderfilms Knoester & Berkelientje (zaterdagmiddag 3 september) en Ernest & Celestine (zondagmiddag 4 september) in samenwerking met De Wolkenfabriek. Tickets kosten slechts ‚ā¨5,- Lees alles over Zienemaan & Zienemini.

 

Films bekend

18 juli 2016 

Vandaag is het filmprogramma voor Zienemaan & Sterren 2016 bekendgemaakt en is de kaartverkoop begonnen.  Lees snel verder.

All films are in English, so bring all your international friends along! More information please.

Nieuw: de Zienemaan-nieuwsbrief

7 juli 2016

Zienemaan & Sterren heeft nu ook een nieuwsbrief, wat een feest. Lees de eerste nieuwsbrief hier en schrijf je direct in¬†voor de volgende edities om kans te maken op 2×2 weekenders.

Speciaal voor vroege beslissers is er een Early Bird Weekender beschikbaar. Met deze deal betaal je slechts ‚ā¨15 voor het hele festival in plaats van ‚ā¨8,- per avond.¬†Dat komt neer op ‚ā¨3 korting per film! Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij. ¬†Op=op. ¬†¬†Weekender Early Bird nu bestellen

Early Bird Weekendtickets

19 juni 2016

 

Speciaal voor vroege beslissers is er een Early Bird Weekender beschikbaar. Met deze deal betaal je slechts ‚ā¨15 voor het hele festival in plaats van ‚ā¨8,- per avond.¬†Dat komt neer op ‚ā¨3 korting per film! Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij.

Op=op. 

Weekender Early Bird nu bestellen

 

 

Gouden Suikerbiet Filmcompetitie

9 mei 2016

 

Zienemaan & Sterren, de openluchtbioscoop op het oude Suikerunieterrein, lanceert dit jaar een nieuw programma-onderdeel: de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie.¬†Een wedstrijd waarmee filmmakers uit Noord-Nederland worden uitgedaagd een kortfilm in te sturen en mee te dingen naar de Gouden Suikerbiet. De winnaar ontvangt een vergulde Suikerbiet en een prijs ter waarde van ‚ā¨ 500,-. Bovendien wordt de winnende film op zaterdagavond vertoond aan een groot publiek tijdens de komende editie van Zienemaan & Sterren op 2, 3 en 4 september 2016.

 

Wereldklasse en lokaal talent
Naast de internationale festivalhits die worden geselecteerd voor het hoofdprogramma, biedt Zienemaan & Sterren in 2016 extra ruimte voor lokaal talent. “Het is mooi om films van wereldklasse te kunnen vertonen, en dat blijven we zeker doen, maar het is extra mooi als je ook de kleinere films een podium kan bieden. Vorig jaar werkten we samen met kunstacademie Minerva en na elke kortfilm klonk een groot applaus. Dit willen we uitbreiden door iedereen de mogelijkheid te geven om zijn of haar film in te zenden,” aldus Harmen Huizenga, programmeur van Zienemaan & Sterren.


Criteria

Ôā∑ De filmmaker is afkomstig uit Groningen, Drenthe of Friesland

Ôā∑ Maximale lengte is 10 minuten

Ôā∑ De film is geproduceerd in 2015 of 2016

Ôā∑ Alle genres zijn toegestaan (documentaire, animatie, fictie, experimenteel, cross-over)

Ôā∑ Inzenden v√≥√≥r 1 augustus 2016

 

Inzenden

Films kunnen tot 1 augustus worden ingezonden naar goudensuikerbiet[at]zienemaan.nl

Aanlevering d.m.v. een Vimeo of Youtube link.

Voeg een korte c.v. inclusief contactgegevens toe.

 Zienemaan 2015

 

 

Aftermovie Zienemaan 2015

30 september 2015 

aftermovie zienemaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan Arno Cupedo en Roeland Dijksterhuis.

Prachtige editie

14 september 2015

Geslaagde vijfde editie van Zienemaan & Sterren

Afgelopen weekend veranderde het voormalig Suikerunie-terrein in Groningen in een grote openluchtbioscoop. Ondanks de ietwat tegenvallende weersomstandigheden is de vijfde editie van Zienemaan & Sterren meer dan geslaagd. 

Op zaterdagavond was regen voorspeld, maar dat kon de onmiskenbare Zienemaan-sfeer niet deren. Onder het motto ’we zijn niet van suiker’ genoten honderden bezoekers alsnog van de film.

 Zienemaan 2015

 

 

Welkom vanaf 17:00 uur

10 september 2015

Zienemaan & Sterren biedt meer dan films. Iedereen is vanaf 17:00 uur van harte welkom voor een openlucht-borrel, snacks en heerlijke avondmaaltijden. Er zijn meerdere kunstexposities en er zijn oude filmpjes te zien waarin te zien is hoe de Suikerfabriek eruit zag toen het nog in bedrijf was. Speciaal voor deze vijfde editie maakt staalkunstenaar Ratworks metershoge bomen van staal. Lees alles over het randprogramma en de horeca.

Zienemaan Ratworks

Doneer je deken tijdens Zienemaan & Sterren

9 september 2015

Als bezoeker van Zienemaan & Sterren kun je¬†dit weekend na afloop van de film je deken achterlaten. De ingezamelde dekens worden na het festival naar het inzamelpunt van ‚ÄėDoneer je Deken‚Äô aan de Stockholmweg gebracht. Dus neem je deken mee, kom gezellig¬†film kijken¬†en laat je deken bij ons achter dan leveren wij alles in. Spread the word!

_DSC2066 kopie

Zon, Zienemaan & Sterren

8 september 2015

Zon, Zienemaan & Sterren Рecht waar! Spendeer je laatste zomerse weekend op het voormalig Suikerunie-terrein! Prachtig weer, prachtige films, betere foodtrucks, kunstexposities en meer. Daarnaast doen we mee met Doneer Je Deken -actie, dus neem je deken mee, kruip eronder, kijk de film en laat hem bij ons achter dan leveren wij alles in. Spread the word!

FullSizeRender-8

 

 

 

 

 

 

 

Ken jij Klaus?

6 september 2015

Zienemaan & Sterren bestaat vijf jaar en dat vieren we graag met zoveel mogelijk mensen aanstaand weekend op het Suikerunieterrein. Het fenomenale filmprogramma leent zich uitstekend voor een flinke lading positieve discriminatie. Zo kan op zaterdagavond 12 september iedereen met een echt afro (geen pruiken) gratis naar binnen. Tijdens de Duitse avond (met Engelse ondertiteling) op zondag 13 september kan iedereen die Klaus heet gratis naar binnen. Ziemlich cool, oder? 

 

der-bunker-still-klaus

 

Feelgood foodfilm

1 september 2015

Ontdek de lekkerste Groninger restaurants tijdens Proeven in Groningen. Laat je verrassen door streetfood uit bijzondere foodtrucks tijdens het Big Taste festival. Bekijk een culinaire film Chef. Maak kennis met pure Groninger producten en gerechten, kom Groningen proeven tijdens het Groninger Smaakweekend!

Bij de filmvertoning zit iedereen overdekt, dus geen last van eventuele regen!

 

Zienemaan & Minerva

25 augustus 2015

Op zaterdag 12 september wordt voorafgaande aan de hoofdfilm Pelo Malo (Bad Hair)  een blok kortfilms getoond met werk van (oud-) studenten van de opleiding Illustratie & Animatie van Kunstacademie Minerva. Uit de vele inzendingen is een prachtig programma van zeven animatiefilms samengesteld. Verwacht een bonte mix van stijlen en signaturen. Mis dit niet, kom op tijd en geniet van grappige, ontroerende en kunstzinnige kortfilms van Sophie Spendel, Iris de Groot, Jeroen Mameli, Isabelle Veltman en Rianne Godijk. Aanvang 21:00u  

Pelo Malo (Bad Hair) 

Bowie op de Markt afgelast

15 augustus 2015

Duizenden bezoekers verzamelden zich vrijdagavond op de Grote Markt voor de gratis David Bowie concertfilm uit 1973. Het legendarische laatste optreden van Ziggy Stardust and the Spiders from Mars was ongeveer een kwartier bezig, toen er een zware regenbui¬†plotseling een einde maakte aan de gemoedelijke sfeer. Lees verder…

Bowie op de Markt

 

Filmprogramma Zienemaan & Sterren Suikerunie bekend

10 augustus 2015

ex-machina zienemaan

Naast de concertfilm van David Bowie op de Grote Markt op vrijdag 14 augustus organiseert Zienemaan & Sterren ook een openluchtfilmfestival van vrijdag 11 t/m zondag 13 september. Het filmfestival Zienemaan & Sterren vertoont drie bijzondere films op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. Ex_Machina opent het festival op vrijdag 11 september, gevolgd door Pelo Malo (Bad Hair) uit Venezuela op zaterdag 12 september en op zondag 13 september zorgt het Duitse Der Bunker voor een waardige afsluiting. 

De kaartverkoop is inmiddels ook gestart.

Lees alles over Zienemaan & Sterren op de Suikerunie.

 

Zienemaan filmfestival verhuist naar Suikerunie

8 juli 2015

films suikerunie

Naast de concertfilm van David Bowie op de Grote Markt 14 augustus organiseer Zienemaan & Sterren ook een openluchtfilmfestival van vrijdag 11 t/m zondag 13 september. Vanwege bebouwing op de grasweide van het Ebbingekwartier, waar het festival voorgaande jaren werd gehouden, verhuist het meerdaagse openluchtfilmfestival naar de voormalige suikerfabriek. Op deze karakteristieke locatie kan het 3-daagse filmfestival de komende jaren verder groeien.

 

Lees alles over Zienemaan & Sterren op de Suikerunie.

 

Meer dan 1000 aanmeldingen binnen 48 uur voor Bowie op de Markt.

17 juni 2015

Ziggy Stardust is 42 jaar na zijn laatste legendarische concert in Londen nog steeds razend populair. Dat blijkt ondermeer uit de hoeveelheid aanmeldingen op het Bowie-op-de-Markt-facebookevent. Het belooft nu al een prachtig feest te worden op vrijdag 14 augustus, let the Bowie pre-party begin!