Peter Weening en Stefan van der Wielen approve: Talking Heads

De beroemde concertfilm uit 1984, Stop Making Sense van Talking Heads, draait komende zaterdag bij ons op het grote scherm. We vroegen ons af: wát maakt Talking Heads tegenwoordig nog steeds zo goed? Peter Weening (programmeur bij Vera) en Stefan van der Wielen (zanger Orange Skyline) legden het ons uit.

Peter Weening © Tom Tieman

Peter Weening: “Als je zo terugkijkt op die hele periode, dan staat die muziek voor eeuwig overeind. Het is hele slimme funky muziek. Heel veel Talking Heads nummers zijn ook uitstekend om op te dansen. Het is gewoon een unieke band. One of a kind.”

Stefan van der Wielen © Tom Tieman

Stefan van der Wielen: “Het is ingewikkelde muziek, maar het luistert wel vrij makkelijk. Het leuke bij Talking Heads is dat ze altijd heel erg op gut-feeling hebben gewerkt. Soms als bands een andere sound nastreven dan wordt het heel erg ‘gemaakt’. Maar de reden dat het bij Talking Heads werkt, is omdat het altijd op instinct is gebeurd. En dat is heel mooi om als band na te streven.”

Stop Making Sense
Stop Making Sense draait op zaterdag 2 september om 21:00. Het laat het revolutionaire concert uit 1984 van de Amerikaanse band Talking Heads zien, geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs) die eerder dit jaar overleed. In de legendarische openingsscène loopt frontman David Byrne een kaal podium op en start “Psycho Killer” in vanaf een taperecorder. Stop Making Sense geldt als zeer innovatief en is uitgegroeid tot de absolute klassieker onder de concertfilms.

Kom je ook? Je vindt de tickets hier.

2017-08-31T17:01:20+00:00