Twaalf buitengewone openluchtbioscopen in het buitenland

Het duurt nog een paar maandjes voor je je in een zitzak kunt nestelen om te genieten van drie dagen films op het Voormalige Suikerunieterrein. Niet getreurd, ook in de buurt van je vakantieadres kun jij terecht voor je broodnodige portie film. We hebben een aantal openluchtbioscopen op onze aardbol voor je op een rijtje gezet.

Amante Movie Night, Ibiza, Spanje

Ibiza heeft het allemaal; oneindig veel clubs en bars, gouden stranden, adembenemende zonsondergangen, prachtige natuur, spiritualiteit en… een openluchtbioscoop! Naar eigen zeggen is Amante één van de meest sfeervolle openluchtbioscopen op deze planeet. Als we de foto in de header zien, dan zijn we het daar wel mee eens!

Cinekamari, Santorino, Griekenland

Openluchttheaters bestaan in Griekenland al heel heel heeeel lang. Stelletje trendsetters, die oude Grieken! Ga terug in de tijd en bezoek Open Air Cinema Kamari (Cinekamari).

Cinema Paradiso, Malediven

Next level film kijken dit! Wat een droom: warmte, een fris zeebriesje, kabbelend water… zucht. Zo romantisch. Herontdek het oude Hollywood, relax en verlies jezelf in de magie van Cinema Paradiso.

Cinespia, Hollywood, USA

Cinespia in de Hollywood Forever Cemetery wordt dit jaar groter dan ooit. Mensen, hier gebeurt het! Kleedje, volle picknickmand, palmbomen en klaar ben je!

Filmfestival Locarno, Zwitserland

Dit is één van de langstlopende filmfestivals, waar jaarlijks veel nieuwe ontdekkingen worden gedaan. In augustus wordt het schitterende Piazza Grande omgetoverd tot openluchtbioscoop, met plek voor wel 8000 filmliefhebbers. Wow…

Freiluftkino Potsdamer Platz, Berlijn, Duitsland

Onze Oosterburen zijn goed vertegenwoordigd als het om openluchtbioscopen gaat. In Berlijn heb je op deze locatie het meest indrukwekkende uitzicht; nachtelijk Berlijn, een verlichte Potsdamer Platz en Philarmonie.

Kino Unter der Sternen, Wenen, Oostenrijk

Een gratis openluchtbioscoop op Karlsplatz. Er worden met name Oostenrijkse films vertoond, maar wel met Engelse ondertiteling. Toll!

Pula Film Festival, Pula, Croatia

Films kijken in de (Pula) arena, wie wil dat nou niet! Pula film Festival is één van de oudste en tevens één van de drie grootste openluchtfestivals in Europa.

Red Rock Open Air Cinema, Denver, USA

Dit natuurlijk gevormde amfitheater zorgt voor spectaculaire omgeving. Do we need to say more?

Sala Montjuic Open Air Cinema, Barcelona, Spain

Weg van de drukte van de stad, de hoogte in. Hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Barcelona. Heerlijk genieten in de mooie authentieke setting van Montjuic.

Somerset Open Air Cinema, London, Engeland

Eén van Londen’s meest iconische en populaire openluchtbioscopen in een zeer filmische omgeving.

Sotto le Stelle del Cinema Bologna Italië

Waarschijnlijk de allermooiste openluchtbioscoop van Italië. Middenin de stad genieten van Italiaanse klassiekers (met Engelse ondertiteling).

St. George Open Air Cinema, Sydney, Australië

Onze laatste topper bevindt zich in the land downunder. Dit festival heeft naast een fantastisch uitzicht op het Opera House en Harbour Bridge ook een hele fijne sfeer. Zeker een bezoekje waard.

2018-07-12T22:10:01+00:00