Wat is Zienemaan?

Onvergetelijke filmbeleving

Zienemaan & Sterren is de grootste openluchtbioscoop van Groningen. Onder de zomerse sterrenhemel creëert Zienemaan elk jaar grootse en unieke filmvertoningen voor iedereen die houdt van baanbrekende films in een bijzondere setting.

Sinds 2011 zijn er talloze films in de Groningse buitenlucht vertoond. Of het nou gaat om een 3-daagse filmfestival, een reeks openluchtfilms op het dak van het VVV-kantoor of om gratis toegankelijke legendarische concertregistraties: Zienemaan & Sterren staat garant voor een unieke filmervaring. Sinds 2015 is de driedaagse openluchtbioscoop gesitueerd op het voormalige Suikerunieterrein.

 

Zienemaan & Sterren 2016 vindt plaats tijdens het eerste weekend van september.  Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 verandert de Oude Suikerfabriek in een openluchtbioscoop met baanbrekende cinema in een onvergetelijke setting.

 

Organisatie

Zienemaan & Sterren wordt georganiseerd vanuit Stichting Zienemaan & Sterren in samenwerking met diverse samenwerkingspartners en sponsoren: