Zienemini

In samenwerking met de Wolkenfabriek wordt er op zaterdagmiddag 3 september en zondagmiddag 4 september een filmvertoning georganiseerd voor de kleinste filmliefhebbers en hun ouders. Tip: blijf na afloop gezellig eten in de Wolkenfabriek! Reserveren via avondje@dewolkenfabriek.com

Knoester & Berkelientje 

Zaterdag 3 sept / deuren open: 14:30 uur / start film: 15:00 / Nederlands gesproken / alle leeftijden / UITVERKOCHT*
Locatie: De Wolkenfabriek (binnen)
Na afloop Zienemini menu: Pannenkoeken! €4,50 voor kinderen, €7,50 voor volwassenen. Reserveren via avondje@dewolkenfabriek.com
*Iedereen die tijdens Zienemini de Wolkenfabriek in wil heeft een ticket nodig. Tickets zijn geldig voor 1 persoon, ongeacht leeftijd.

Junior heeft zijn zinnen gezet op een eigen fiets, maar wanneer mama een ongeluk krijgt en naar het ziekenhuis moet, heeft hij andere zaken aan het hoofd: geholpen door zijn tak Knoester en zijn beste vriendin die inmiddels ook in het gezelschap is van de pratende tak Berkelientje, gaat hij inventief op zoek naar de veroorzaker van het ongeluk. Ondertussen raken Knoester en Berkelientje tot over hun houten oortjes verliefd op elkaar.

Ernest & Celestine

Zondag 4 sept / deuren open: 14:30 uur / start film: 15:00 uur / Nederlands gesproken / vanaf 6 jaar / UITVERKOCHT*
Locatie: De Wolkenfabriek (binnen)
Na afloop Zienemini menu: Fruitpasta! €4,50 voor kinderen, €7,50 voor volwassenen. Reserveren via avondje@dewolkenfabriek.com
*Iedereen die tijdens Zienemini de Wolkenfabriek in wil heeft een ticket nodig. Tickets zijn geldig voor 1 persoon, ongeacht leeftijd.

 

Ernest, een dikke hongerige beer, zoekt in de vuilnisbakken iets om te eten. Daar vindt hij Célestine, een klein muisje dat er ontzettend lekker uitziet. Maar als hij Célestine wil opeten, smeekt ze hem: “Als je me laat leven, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!” Uit deze ongelukkige omstandigheden groeit een vriendschap die de muizen- en berenwereld op zijn kop zet. Deze twee dieren kunnen immers geen vrienden worden, dat weet iedereen!

Een prachtig verhaal over een ongewone vriendschap tussen de beer Ernest en het muisje Celestine. De Franse film is gebaseerd op de beroemde tekeningen van de in 2000 overleden Belgische illustrator en schrijfster Gabrielle Vincent. Haar boeken worden in Nederland verkocht onder de naam ‘Brammert en Tissie’.

 

Zienemini kleurplaten

Maak alvast kennis met Ernest & Célestine en Knoester & Berkelientje door de Zienemini kleurplaten in te kleuren. Print ze uit en bepaal hoe jouw Ernest, Célestine en Knoester er uit komen te zien. Een blauwe tak of een gele beer? Het kan allemaal! Zondag 3 en zaterdag 4 september zie je ze op het grote scherm in de Wolkenfabriek! Veel kleurplezier!

Download hier de kleurplaat van Ernest & Celestine

Download hier de kleurplaat van Knoester & Berkelientje

Lees meer over Zienemaan & Sterren 2016