Filmcrowdfunding helpt filmtalent!

De komst van crowdfunding biedt filmmakers veel kansen. CineCrowd is een non-profit stichting waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren en pitchen aan het publiek. Iedereen, particulieren en ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken.

Doe-het-zelven
Maak jij zelf films en ben je benieuwd hoe je als filmmaker een succesvolle crowdfunding campagne kunt opzetten?  Zet vrijdag 7 september in je agenda en kom naar het Groninger Forum! CineCrowd organiseert in samenwerking met Kunstraad Groningen een inspirerende en informatieve middag over crowdfunden voor makers van korte films, animaties, documentaires, speelfilms, videoclips, series etc. Iets voor jou? Hier vind je meer info. Inschrijven kan via: info@cinecrowd.nl.

Filmtalent in de tent
Zienemaan & Sterren stimuleert filmtalent uiteraard waar dat kan. Tom Tieman is een Groningse filmmaker en tevens partner in crime van Zienemaan. In 2017 won hij op het Noordelijk Film Festival de prijs voor beste documentaire met zijn film over Boer Dijkhuis.

Momenteel werkt Tom aan de korte documentaire ‘De Muze’.  Dit project is vrolijk uit de hand gelopen; het idee is namelijk opgenomen in de Nije Eagen-competitie van het Noordelijk Film Festival. De film moet daar in november in première gaan en wordt daarna uitgezonden via Fryslan Doks op de NPO. De Muze wordt een korte documentaire van ongeveer tien minuten. Om de film te voltooien moet er 5000 euro via crowdfunding binnen worden gehaald. Wie sponsort, krijgt een tegenprestatie die verschilt van een credit op de aftiteling tot een mooie prent gemaakt door Jong.

De Muze
De Muze gaat over kunstenaar Alle Jong die in een museum in Utrecht een jonge vrouw tegen het lijf loopt. Nog voordat hij haar kan  aanspreken, verdwijnt ze en laat ze Jong achter met niets anders dan een vage herinnering aan een moment. Overweldigd door de ontmoeting, plaatst Jong een oproep op sociale media om hem te helpen. De muze moet in de tijd van alom aanwezige camera’s en opnameapparaten toch te vinden zijn? Als beloning heeft hij een sieraad voor haar klaarliggen.  Wat zoekt de jonge kunstenaar in de onbekende vrouw? En zal hij haar terug vinden? Wil jij Tom steunen? Top! Dat kan hier.

 

2018-08-29T21:47:54+00:00