Loading...
Me and Earl and the dying girl 2018-05-08T15:40:33+02:00

Project Description

Over deze film

Greg is een wat dromerige puber die met zijn beste vriend Earl parodieën maakt op filmklassiekers, zoals A Sockwork Orange. Op school heeft hij als missie om niet teveel op te vallen en alle sociale contact te vermijden. Hij is geen lulletje rozenwater, maar ook niet de koning van de klas. Lekker gemiddeld dus en daar voelt hij zich heel goed bij.

Totdat zijn moeder hem verplicht Rachel te bezoeken, een meisje uit zijn klas met leukemie dat wel wat steun kan gebruiken. Ziedaar het vertrekpunt van een Young Adult-film die alles in zich heeft om – in de woorden van Greg – een standaard ‘touching romantic story’ te worden maar die daar gelukkig ver vandaan blijft. Me and Earl and the Dying Girl is juist heerlijk fris en luchtig, met enkele goeie grappen, prettig gestoorde ouders en boordevol referenties naar filmklassiekers. Een film met een fijn verteltempo en die volledig in balans is. Nergens wordt het zoetsappig of sentimenteel en toch weet Me and Earl and the Dying Girl je vol in het hart te raken. Kortom: een pareltje!

Details

Tijdsduur: 105 min
Regisseur: Alfonso Gomez-Rejon
Met o.a. : Thoman Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Land: USA
Vertoning op: 04-09-2016

Trailer Me and Earl and the Dying Girl 

Screenshots

De pers over Me and Earl and the dying girl

★★★★ “Clever take on tragicomic teen narrative” 

The Guardian

★★★★ “Thoughtful and tender, bursting with mordant humor and energetic camerawork, and acted with merciful intelligence.” 

The Telegraph

★★★★ “Very likable film

The Guardian