Bioscoopje op Noorderzon 2018-05-08T15:30:22+02:00

Project Description

Bioscoopje x Zienemaan & Sterren op Noorderzon

Noorderzon, een zomerfestival met podia vol muziek, film en theater. Maar ook: de bekende Noorderzon-containers. Waar het in het eerste weekend van september tijd is voor ons grootse filmevenement in de buitenlucht, kun je op Noorderzon alvast terecht voor een klein voorproefje. ‘Klein’ inderdaad: korte films in een knusse container. Van 17 tot 21 augustus is Bioscoopje x Zienemaan & Sterren een feit. 

Bioscoopje, bedacht door Vera Zienema-programmeur Marina van Riel, is een gezellige, nieuwe filmervaring. Speciaal voor Noorderzon wordt dit jaar een container omgebouwd tot minibioscoop. En bij minibioscopen horen ook minifilms: filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan korte filmpareltjes. Denk dan aan een 20 minuten durende satanistische comedy of Koude Oorlog Western. De korte films zijn afkomstig van diverse Nederlandse en internationale filmfestivals, maar draaien van 17 tot 21 augustus gewoon in Bioscoopje in Groningen.

Vanaf 16:00 tot 22:00 kun je elk half uur terecht voor een nieuwe voorstelling bij Bioscoopje. Een ticket kost maar €3,50 en een passe-partout (dus toegang tot alle films) maar €10,-. Gaat dat dus vooral zien!