Loading...
Ex Machina 2017-06-15T13:30:39+02:00

Project Description

Over Ex Machina

De jonge programmeur Caleb wordt geselecteerd om mee te doen aan een baanbrekend experiment waarbij hij in contact komt met de intelligente robot Ava. Broeierige, spannende en hyperintelligente film met ijzersterk acteerwerk en onheilspellende soundtrack.

Caleb, een talentvolle werknemer van ’s werelds grootste zoekmachine Bluebook wordt door Nathan, de CEO, uitgenodigd een week door te brengen in zijn superstrakke villa. Nathan wil hem onderwerpen aan een test met Ava, een sexy robot die hij in het diepste geheim heeft ontwikkeld.

In het schitterende optrekje van Nathan, diep weggestopt in de bossen, begint het al snel te broeien. Het contact tussen Caleb en Ava (Alicia Vikander) is ontspannen, met uitdagende conversaties en geflirt. Maar de stemming in de villa wordt grimmiger als Nathan (een geweldige rol van Oscar Isaac, o.a. bekend van Inside Llewyn Davis) zich ontpopt tot freaky wetenschapper die Caleb steeds dieper in een moeras vol ethische en morele vraagstukken trekt.

Trailer

Details

Tijdsduur: 108 min
Regisseur: Alex Garland
Met o.a. : Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Land: UK
Vertoning op: 11-09-2015

Verbluffend filmdebuut

Alex Garland onderzoekt met dit regiedebuut op een stijlvolle en uiterst spannende manier vraagstukken over de relatie tussen mens en machine, tussen man en vrouw, waarheid en denkbeelden. Ex_Machina is een film van een bijzonder hoog niveau, met strak camerawerk, bijzonder kleurgebruik en onheilspellende soundtrack.

Noorderlicht

Ex_machina sluit naadloos aan bij het thema Data Rush van de fototentoonstelling Noorderlicht, onze buren op het Suikerunieterrein. Noorderlicht onderzoekt dit jaar het spanningsveld tussen vrijheid en controle, tussen privacy en surveillance. Onderwerpen die een grote rol spelen in de openingsfilm van Zienemaan & Sterren 2015. Daarmee is Ex_Machina de perfecte start is van drie dagen filmkijken onder een Groningse sterrenhemel.

Aftermovie Zienemaan & Sterren 2015

Foto’s Zienemaan & Sterren 2015