Loading...
Green Room 2017-06-08T13:56:28+02:00

Project Description

Over deze film

Een punkband raakt in de problemen na het optreden in een bar vol neonazi’s, diep in de bossen van Oregon. Green Room, van de maker van Blue Ruin, is een film met een extreem hoge dosis spanning die je tot op het einde toe op het puntje van je stoel laat zitten, waarin telkens net wat anders gebeurt dan je zou verwachten.

Een punkband bestaande uit vier jonge bandleden maakt de grote fout om een last-minute optreden in de bossen van Oregon te accepteren. Pas heel laat komen ze erachter dat ze voor een zaal vol met neonazi’s moeten spelen. De aanval is dan de beste verdediging, dus openen ze maar gelijk met het nummer ‘Nazi Punks Fuck Off’ van de Dead Kennedy’s. Daarna gaat er het een en ander mis. Wat volgt is een gijzeling en een onconventioneel kat-en-muis spel waarbij de baas van de neonazi’s (een ijzingwekkende Patrick ‘Star Trek kapitein’ Stewart) de controle meer en meer verliest.

Regisseur Jeremy Saulnier (o.a. Blue Ruin) heeft een geweldig script verfilmd en laat zien dat hij het maken van een film tot in de puntjes beheerst. Dat resulteert in een zeer originele, bij vlagen brute film, waarbij de kracht is dat het verhaal telkens een andere wending neemt dan je als kijker verwacht. Green Room is een film met een extreem hoge dosis spanning die je tot op het einde toe op het puntje van je stoel laat zitten. Hoe de situatie uiteindelijk tot een einde wordt gebracht verklappen we niet, maar één ding staat vast: “it won’t end well”.

Details

Tijdsduur: 1h 35min
Regisseur: Jeremy Saulnier
Met o.a. : Anton Yelchin, Imogen Poots, Alia Shawkat
Taal: Engels
Land: USA
Vertoning op: 02-09-2017

Trailer

Screenshots

De pers over Green Room

“Effectively meshes spiky suspense and action with blackly comic touches”

Empire

“Anarchy in a woodland retreat”

The Guardian