Lotte en de maansteen 2021-06-24T20:35:04+02:00

Project Description

Lotte en de maansteen 

Lotte, een vrolijke meisjeshond leeft in een bijzondere stad. iedereen is er dol op uitvinden. De uitvinderswedstrijd is telkens weer de belangrijkste dag van het jaar. Lotte’s vader Oscar heeft de wedstrijd al vaak gewonnen, tot grote woede van Adelbert het konijn. Adelbert is niet goed in uitvinden, niet goed in winnen maar heel goed in … vals spelen.

Telkens als Lotte naar de maan kijkt, vraagt ze zich af wie er zou wonen… Daar komt ze achter wanneer ze op een nacht bezoek krijgt van twee vreemde figuren. Ze proberen de steen te stelen die Oom Klaus ooit meebracht van één van zijn verre reizen. Lotte betrapt de ‘dieven’ en ontdekt dat de steen bijzondere magische krachten heeft. Vastbesloten om het mysterie uit te pluizen, vergezelt ze haar oom op een spannende expeditie. Een vrolijk avontuur vol grappige wezens en komische situaties.

Pannenkoeken uit de zee
Alles in deze Estlandse animatiefilm, bedoeld voor jonge kinderen maar ook leuk voor een ouder publiek, ademt verbeeldingskracht: van het springerige, humoristische verhaal tot de kleurrijke tekeningen. De film zit vol verrassende vondsten. Pannenkoeken uit de zee, een spinnenwebbenmuseum en maankonijnen: het kan allemaal.

Geen geweld
Deze film is gemaakt in Estland. De beide makers, Janno Pöldma en Heiki Ernits, ergeren zich wel eens aan andere animatiefilms, waarin altijd alles overdreven spannend moet zijn en pijn niet lijkt te bestaan. Ze hebben voor zichzelf een paar regels opgesteld: 1. geen geweld; 2. alles is mogelijk; 3. heb aandacht voor het kleine (aan de rand van het beeld zijn vaak nog heel veel grappige dingen aan de hand die niet echt van belang zijn voor het verhaal, maar wel heel leuk) 4. wees zo nieuwsgierig mogelijk. Lotte staat altijd open voor sportieve dingen en wil altijd anderen helpen.

In Estland is Lotte ontzettend populair. Na de films kwamen er boeken, twee kindermusicals, een tv-serie en een echt themapark: Lotte Village.

Details

Tijdsduur: 75 min
Regisseur: Heiki Ernits en Janno Põldma
Kijkwijzer: alle leeftijden
Taal: Nederlands gesproken
Land, jaar: Estland, 2012
Te zien: zondag 9 september, 11:00u

Bestel hier je tickets

Zienemini is een samenwerking met de Wolkenfabriek. De kinderbioscoop is binnen in het Zeefgebouw.

Trailer

“Lotte en Maansteen lijkt kinderen te willen aansporen hun fantasie op de vrije loop te laten het avontuur moeten durven aangaan en dat geeft deze film zijn charme.”

CineMagazine

“Een onweerstaanbaar fantasievolle, liefdevol gemaakte film met een mooie soundtrack”

Volkskrant

Screenshots