Loading...
Monterey Pop 2018-08-21T14:34:29+02:00

Project Description

Monterey Pop

Zienemaan & Popmuziek gaat goed samen. In voorgaande jaren presenteerden we al geweldige muziekfilmavonden met Herman Brood, David Bowie en The Talking Heads. Dit jaar voegen we daar een knaller van een jaren ’60 productie aan toe: Monterey Pop. Een festivalregistratie gemaakt door de legendarische D.A. Pennebaker (Ziggy Stardust and the Spiders from Mars), die met zijn volstrekt unieke filmstijl drie dagen flower power wist terug te brengen tot een krachtige festivalimpressie van krap 80 minuten. Heerlijk om naar te kijken én te luisteren. Bloemen in het haar en dansen maar!

Tijdens een zonnig weekend in juni 1967 vond het Monterey International Pop Festival plaats in Californië. Deze festivalcompilatie toont het begin van een nieuw tijdperk in de popmuziek.

“The greatest pre-Woodstock rock music festival”

Met onvergetelijke optredens van onder andere Jimi Hendrix, Janis Joplin, Otis Redding en The Who was het Monterey Pop Festival de eerste in zijn soort. Het festival wordt gezien als dé directe voorloper van Woodstock. Hedendaagse festivals als Pinkpop en Roskilde hadden misschien helemaal niet bestaan als Monterey Pop niet had plaatsgevonden.

Legendarische beelden van Pete Townshend (The Who) die zijn gitaar wegsmijt, Jimi Hendrix die de zijne verbrand, Janis Joplin die als een brullende leeuwin het publiek versteld doet staan en vrolijke hippies die roepen:

‘It will be a love-in… like Easter, Christmas and your birthday all at once!’

Deze meeslepende film brengt de hippie in je naar boven, of je dat nou wilt of niet. De film is gelijk na het festival geproduceerd en kwam uit in ‘68, maar is onlangs opnieuw uitgebracht in superieure beeld- en geluidskwaliteit. En we hebben hem speciaal voor Zienemaan & Sterren geïmporteerd uit New York.

Deze film toont de jaren 60 ten top. Stilzitten zal lastig zijn. En dat is oké, want, dames en heren, er mag gedanst worden!

Details

Regisseur:  D.A. Pennebaker
Tijdsduur: 78 min
Met o.a. : Janis Joplin, Otis Redding, Jimi Hendrix, The Who, The Mamas and the Papas, Simon and Garfunkel, Jefferson Airplane, Canned Heat, Ravi Shankar.
Taal: Engels
Land: VS
Te zien: zaterdag 8 september 2018 om 20:30 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Bestel direct je tickets!
Monterey Pop op imdb.com

Trailer

‘’This has to be one of the greatest concert documentaries ever made’’

‘’Once you see this masterpiece, especially the finale, you’ll agree that it is beyond excellence.’’

‘’The documentary is a vibrant encapsulation of that far-off event, with one jaw-dropping performance after another.’’