Mijn naam is Courgette 2018-05-08T15:36:49+02:00

Project Description

Mijn naam is Courgette (Ma vie de Courgette)

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.

Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.

Mijn naam is Courgette werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en zeer enthousiast ontvangen. Deze unieke en hartverwarmende film zal in Nederlandse versie te zien zijn.

“Buitengewoon hartverwarmende, melancholiek-poëtische stopmotionfilm”

★★★★ VPRO Gids

“Radicaal origineel”

★★★★ Trouw

Details

Tijdsduur: 66 min
Regisseur: Claude Barras
Kijkwijzer: vanaf 6 jaar
Taal: Nederlands gesproken
Land & jaar: Zwitserland, 2016

Te zien: zondag 3 september, 16:00u

Zienemini is bedoeld voor de kleine filmliefhebbers en hun ouders. Tickets kosten €6,- online en €7,- aan de deur, ongeacht leeftijd. Zienemini is in samenwerking met de Wolkenfabriek en vindt ook binnen in de Wolkenfabriek plaats.

“Wie zulke gestileerde kleipoppetjes zo overtuigend een kloppend hart en een ziel weet te geven, verdient op zijn minst een standbeeld.”

Cinemagazine

“Prachtige animatiefilm”

de Volkskrant

Trailer

Screenshots