Loading...
Salyut-7 2018-08-21T14:29:02+02:00

Project Description

Salyut-7

Get ready for the launch! Met onze festivalnaam moest het er natuurlijk een keer van komen: het opnemen van een echte ‘outta space’ film in de programmering. Daarom lanceren (!) we de achtste editie met een even meeslepende als onderkoelde ruimtefilm.

Het is 1985, de koude oorlog is in volle gang. Het onbemande Sovjet-ruimtestation Salyut-7 draait om de aarde en stopt plotseling met reageren op bevelen van het Russische controlecentrum. Als deze trots van de Sovjet-ruimtevaart neerstort, schaadt dat niet alleen het imago, het zal ook een ramp zijn met veel slachtoffers.

Om een catastrofe te voorkomen moeten mensen naar het station worden gestuurd. Niemand heeft ooit geprobeerd om aan boord te komen van een onbestuurbaar 20 ton zwaar wegend object in de ruimte. Hoewel het team zich realiseert dat ze een heel kleine kans hebben om levend terug naar aarde te keren, weten ze ook dat dit de enige oplossing is.

“Space thriller spectacular, Russian style”

Deze adembenemende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de redding van de Salyut-7. Tot op heden wordt deze missie beschouwd als de meest technisch uitdagende missie in de geschiedenis van ruimtevaart. Een verhaal dat bij velen in de westerse wereld onbekend is en misschien wel het langverwachte antwoord op Hollywood producties als Gravity en Apollo 13.

Een magistrale en heroïsche Russische ruimtevaartthriller die je van het begin tot het eind in zijn greep houdt. Zelfs als je geen grote liefhebber van ruimtefilms bent, is deze film zeker de moeite waard. Al is het maar vanwege de prachtige beelden en buitengewoon goede special effects.

Details

Regisseur: Klim Shipenko
Tijdsduur: 111 min.
Taal: Russisch met Engelse ondertiteling
Land: Rusland
Te zien: vrijdag 7 september 2018 om 20:30 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Bestel hier je tickets!
Salyut-7 op Imdb.com

Met surprise voorfilm (20′): twee ruimtereizigertjes in een frivole kosmische dans.

Trailer

“Captivating”

Vladimir Putin

“Russia’s space blockbuster Salyut-7 is a fascinating look at cinematic heroism” 

The Verge

“Russian space epic is edge-of-the-seat retelling of a mission impossible”

South China Morning Post

Ruimtevaartdeskundige Erik Laan:

“We praten over een ruim 20.000 kilo zwaar object dat stuurloos door de ruimte tolt. Je ruimteschip daaraan koppelen is een enorme uitdaging. Het aankoppelen en betreden van de Salyut-7 is een van de meest benauwde situaties waarin astronauten ooit hebben gezeten. Toch hoor je er niet veel over. Destijds liet de Sovjet-Unie weinig los over zijn ruimtevaartprogramma. Nog steeds is het verhaal bij weinigen bekend.”

Screenshots