Toen mijn vader een struik werd 2021-06-24T20:35:19+02:00

Project Description

Toen mijn vader een struik werd

De tienjarige Toda woont samen met haar vader boven een bakkerij. Haar moeder woont al heel lang in een ander land. Op een dag vertelt haar vader dat hij weg moet om het land te verdedigen. Gelukkig heeft hij het handboek ‘Wat Elke Soldaat Moet Weten’. Daarin staat hoe hij zich met takjes en bladeren kan verkleden zodat de vijand hem niet kan herkennen.

Ook voor Toda en haar oma is het in hun stadje niet langer veilig, dus ze gaan op zoek naar haar moeder in het buurland waar geen oorlog is. En dan begint een avontuurlijke reis waar ze onderweg vreemde mensen ontmoeten en in absurde situaties terecht komen. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal zij haar moeder ook vinden?

Boekverfilming Joke van Leeuwen
Toen mijn vader een struik werd is een eigenzinnige vertelling van de veel bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen die ons mee neemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land. Het brengt een zwaar gegeven op een prachtige en serieuze manier onder de aandacht: vluchten voor een oorlog maar verteld vanuit het oogpunt van een kind, met originele observaties, zonder geheven vinger, met vlagen van absurdisme, bizarre humor en ernst.

Deze roadmovie zoekt de balans tussen actuele politieke thema’s en filmische spanning, humor en verbazing. De gelaagde structuur is voor kinderen invoelbaar en toegankelijk, maar maakt het ook interessant voor volwassenen.

Details

Tijdsduur: 90 min
Regisseur: Nicole van Kilsdonk
Kijkwijzer: vanaf 6 jaar
Taal: Nederlands gesproken
Land, jaar: Nederland, Kroatië, 2017
Te zien: zondag 9 september, 14:00u

Bestel hier je tickets

Zienemini is een samenwerking met de Wolkenfabriek. De kinderbioscoop is binnen in het Zeefgebouw.

Toen mijn vader een struik werd is een sympathiek familiefilm die voor ieder wat wils biedt en op luchtige wijze langs serieuze thematiek fladdert.”

FilmTotaal

“De bewerking van het boek van Joke van Leeuwen schippert tussen ernstig realisme en een kleurrijk kinderavontuur dat het alledaagse ontstijgt.”

Trouw

“Een avontuurlijke, toegankelijke roadmovie. Niet alleen leerzaam voor kinderen, ook volwassenen kunnen hier een hoop uithalen.”

CineMagazine

Trailer

Screenshots