Loading...
Over Zienemaan & Sterren 2020-04-14T10:59:10+02:00

Geschiedenis van Zienemaan & Sterren

Zienemaan & Sterren is de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland. Onder de zomerse sterrenhemel creëert Zienemaan & Sterren grootse en unieke filmvertoningen voor iedereen die houdt van baanbrekende films in een bijzondere setting. Stichting Zienemaan & Sterren organiseert ook de secret cinema Kino Klandestino.

Tijdens Zienemaan & Sterren geniet je van een gezellige en relaxte sfeer, prachtige voorfilmpjes, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk een filmprogramma waar je U tegen zegt. Wat in 2011 begon als verrassend initiatief op de grasweide van het Ebbingekwartier, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks filmevenement met duizenden bezoekers.

Sinds de eerste editie in 2011 zijn er talloze films in de Groningse buitenlucht vertoond. Naast het 3-daagse filmfestival is er ook een reeks openluchtfilms op het dak van het VVV-kantoor vertoond. Ook zijn er gratis toegankelijke legendarische concertregistraties van Herman Brood en David Bowie op de Grote Markt vertoond.

Zienemaan & Sterren staat garant voor een unieke filmervaring. Sinds 2015 is de driedaagse openluchtbioscoop gesitueerd op het voormalige Suikerunieterrein.